Uczniowie wymagający indywidualnego żywienia mają jadłospis dostosowany do ich potrzeb, opracowany na podstawie zaleceń Zespołu Terapeutycznego i opinii lekarza prowadzącego.
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD |
08.07 Poniedziałek |
Herbata, pieczywo z masłem (1,7), jajecznica ze szczypiorkiem (3,7), pomidor | Zupa neapolitańska (1,7,9), leczo z cukini, warzyw i kiełbasy (9), kompot |
09.07 Wtorek |
Zupa mleczna, herbata, pieczywo z masłem (1,7), krem czekoladowy (7), owoce | Żurek z ziemniakami (1,7,9), pulpety z kaszą (1,3,9), bukiet warzyw, kompot |
10.07 Środa |
Herbata, pieczywo z masłem (1,7), szynka, papryka, ogórek | Zupa pomidorowa z ryżem (1,7,9), pierogi z ziemniakami i serem (1,3,7), kompot |
11.07 Czwartek |
Kawa z mlekiem (1,7), pieczywo z masłem (1,7), ser żółty (7), papryka, rzodkiewka, sok | Rosół z zacierką (1,9), potrawka z kurczaka z jarzynami (1,7,9), surówka z czerwonej kapusty, ziemniaki, kompot |
12.07 Piątek |
Herbata, pieczywo z masłem (1,7), pasta z sera białego i ryby (4,7), pomidor | Zupa pieczarkowa z ziemniakami (1,7,9), ryż z jabłkami i śmietaną (7), kompot |