Uczniowie wymagający indywidualnego żywienia mają jadłospis dostosowany do ich potrzeb, opracowany na podstawie zaleceń Zespołu Terapeutycznego i opinii lekarza prowadzącego.

 

DATA ŚNIADANIE OBIAD
15.04
Poniedziałek
Herbata, pieczywo z masłem (1,7), jajecznica ze szczypiorkiem (1,7), sok owocowy Zupa kalafiorowa z ziemniakami(1,7,9) rizotto w sosie pomidorowym, bukiet warzyw, kompot
16.04
Wtorek
Kawa z mlekiem (1,7), pieczywo z masłem (1,7), pasta z sera białego i pomidora z sałatą zieloną (1,3), owoce Zupa kminkowa z makaronem (1,7,9), kotlety mielone (1,3,9), ziemniaki (7), marchewka zasmażana (7), kompot
17.04
Środa
Herbata, pieczywo z masłem (1,7), sałatka z szynką (3,7,9) Krupnik (1,7,9), naleśniki z serem, brzoskwiniami i śmietaną (1,3,7), kompot
18.04
Czwartek
Płatki kukurydziane z mlekiem (7), pieczywo z masłem (1,7), dżem, owoce Zupa krem z dyni z grzankami (1,7,9) schab pieczony w sosie (1,9), surówka z kapusty czerwonej, ziemniaki (7)
19.04
Piątek
Herbata, pieczywo z masłem (1,7), sałatka z tuńczykiem (3,4,7,9), pomidor Żurek z kiełbasą i chlebem (1,3,7,9) kluski śląskie z masłem (1,3,7), surówka z selera jabłka i ananasa z żurawiną (7), kompot
22.04
Poniedziałek
Herbata, pieczywo z masłem (1,7), pasztet (1,3,9), papryka, pomidor Zupa ogórkowa z ryżem (1,7,9), kotlety z jajek (1,3,9), sałatka z buraków (1,7), ziemniaki (7), kompot
23.04
Wtorek
Zupa mleczna z kaszą kukurydzianą (7), herbata, pieczywo z masłem (1,7), ser żółty, pomidor (7), owoce Zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym, klops pieczony (1,3,9), sałatka wiosenna w sosie koperkowo-ziołowym, ziemniaki (7), kompot
24.04
Środa
Kakao (7), bułka drożdżowa z masłem (1,3,7), owoce Zupa królewska ze szpinakiem (1,7,9), zapiekanka z makaronu, mięsa i warzyw (1,9), kompot
25.04
Czwartek
Herbata, pieczywo z masłem (1,7), szynka (1,3,9), rzodkiewka, papryka Zupa pomidorowa z zacierką, gulasz drobiowy z jarzynami (1,7,9), ryż, sałatka z ogórków konserwowych z marchewką i groszkiem, kompot
26.04
Piątek
Herbata, pieczywo z masłem (1,7), pasta z sera białego i jajek ze szczypiorkiem (3,7), ogórek świeży Zupa neapolitańska (1,7,9), kotlety pieczone z ryby (1,3,4,7,9), surówka z kiszonej kapusty, ziemniaki (7), kompot