Uczniowie wymagający indywidualnego żywienia mają jadłospis dostosowany do ich potrzeb, opracowany na podstawie zaleceń Zespołu Terapeutycznego i opinii lekarza prowadzącego.
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD |
15.04 Poniedziałek |
Herbata, pieczywo z masłem (1,7), jajecznica ze szczypiorkiem (1,7), sok owocowy | Zupa kalafiorowa z ziemniakami(1,7,9) rizotto w sosie pomidorowym, bukiet warzyw, kompot |
16.04 Wtorek |
Kawa z mlekiem (1,7), pieczywo z masłem (1,7), pasta z sera białego i pomidora z sałatą zieloną (1,3), owoce | Zupa kminkowa z makaronem (1,7,9), kotlety mielone (1,3,9), ziemniaki (7), marchewka zasmażana (7), kompot |
17.04 Środa |
Herbata, pieczywo z masłem (1,7), sałatka z szynką (3,7,9) | Krupnik (1,7,9), naleśniki z serem, brzoskwiniami i śmietaną (1,3,7), kompot |
18.04 Czwartek |
Płatki kukurydziane z mlekiem (7), pieczywo z masłem (1,7), dżem, owoce | Zupa krem z dyni z grzankami (1,7,9) schab pieczony w sosie (1,9), surówka z kapusty czerwonej, ziemniaki (7) |
19.04 Piątek |
Herbata, pieczywo z masłem (1,7), sałatka z tuńczykiem (3,4,7,9), pomidor | Żurek z kiełbasą i chlebem (1,3,7,9) kluski śląskie z masłem (1,3,7), surówka z selera jabłka i ananasa z żurawiną (7), kompot |
22.04 Poniedziałek |
Herbata, pieczywo z masłem (1,7), pasztet (1,3,9), papryka, pomidor | Zupa ogórkowa z ryżem (1,7,9), kotlety z jajek (1,3,9), sałatka z buraków (1,7), ziemniaki (7), kompot |
23.04 Wtorek |
Zupa mleczna z kaszą kukurydzianą (7), herbata, pieczywo z masłem (1,7), ser żółty, pomidor (7), owoce | Zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym, klops pieczony (1,3,9), sałatka wiosenna w sosie koperkowo-ziołowym, ziemniaki (7), kompot |
24.04 Środa |
Kakao (7), bułka drożdżowa z masłem (1,3,7), owoce | Zupa królewska ze szpinakiem (1,7,9), zapiekanka z makaronu, mięsa i warzyw (1,9), kompot |
25.04 Czwartek |
Herbata, pieczywo z masłem (1,7), szynka (1,3,9), rzodkiewka, papryka | Zupa pomidorowa z zacierką, gulasz drobiowy z jarzynami (1,7,9), ryż, sałatka z ogórków konserwowych z marchewką i groszkiem, kompot |
26.04 Piątek |
Herbata, pieczywo z masłem (1,7), pasta z sera białego i jajek ze szczypiorkiem (3,7), ogórek świeży | Zupa neapolitańska (1,7,9), kotlety pieczone z ryby (1,3,4,7,9), surówka z kiszonej kapusty, ziemniaki (7), kompot |